Melseels Muziekcollectief

Steunt opkomend Melseels muzikaal talent

Steunt opkomend Melseels muzikaal talent

Homemade Hand Grenade

Garage Rock uit Melsele en omstreken

Homemade Hand Grenade begon in 2019 toen vier idioten besloten dat één week genoeg zou zijn om een band te vormen en zich voor te bereiden op een show. Hun voorbereiding is verbeterd, maar die drang om nieuwe terreinen te verkennen en zichzelf uit te dagen is gebleven, met als resultaat een rockband die zich qua geluid niet druk maakt over waar ze heen moeten, maar zich eerder richt op de vraag “Wordt het leuk?”.

Hun debuutsingle ‘Couchsurfing’ vat dat plezier samen en geeft een dansbare eerste blik op de discografie die je van de band kan verwachten. Met hun aankomende single ‘Looking-Glass’ zelf toont de band hun muzikale kunnen en hun behoefte om het muziekschrijfproces fris en vernieuwend te houden.

Over Looking-Glass Self

Homemade Hand Grenade, de Melseelse rock band, brengt binnenkort hun nieuwste single uit, ‘Looking-Glass Self’, na het succes van hun debuut, ‘Couchsurfing’.

Afwijkend van de verwachtingen die geschept werden met ‘Couchsurfing’, creëren ze met deze release een langzamer en gelaagder nummer over de zoektocht naar een eigen identiteit. Ze focussen zich op de manier waarop mensen zichzelf soms te veel spiegelen aan anderen. Ondanks deze verschuiving behoudt het nummer de kenmerkende intensiteit en vibe die luisteraars inmiddels verwachten.

‘Looking-Glass Self’ moet hoge verwachtingen inlossen, Stijn Meuris (Noordkaap, Radio Willy) had de debuutsingle van de band verkozen als één van zijn favoriete releases uit 2023 en heeft ervoor gezorgd dat “Couchsurfing” regelmatig airplay heeft gekregen op Radio Willy.

In de Pers

Luminous dash | Ze menen het. Het is hun eerste singeltje en het is een geweldig singeltje en in tegenstelling tot wij ons verleden, hebben zij hun toekomst. (…) Dit is gewoon goed, opwindend, zoals rock-‘n-roll hoort te klinken en te zijn.

daMusic | (…) Couchsurfing werd tot single gebombardeerd. En terecht! Wat een splinterbom is dat! Al van bij de afgeknepen gitaarriff is duidelijk dat er een eruptie op til is, waartegen die van de Eyjafjallajökull maar klein bier was. Dit strakke garagerocknummer smeekt gewoon om een moshpit of een wall of death. Of waarom niet allebei?

Airplay op Radio Willy

Airplay op Radio Scorpio

Over Couchsurfing

Couchsurfing is een upbeat en  garagerock/punknummer dat energieke gitaarriffs combineert met krachtige zang en voortdrijvende percussie.

Lyrisch verkent de band de struggle met onzekerheden over waar ze naartoe moeten in het leven, en het gebruik van feesten en nachtleven als coping-mechanisme. Het nummer vertolkt dit impulsieve gedrag en de spijt die daarna kan ontstaan.

De band hoopt degenen te inspireren die vastzitten en niet weten waar ze heen moeten, terwijl iedereen om hen heen het schijnbaar allemaal voor elkaar heeft.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Meer info